Wat te doen als je hond een slechte adem heeft

Als je hond last heeft van een slechte adem, kan dat een teken zijn gebit niet goed schoon wordt gehouden. Een slechte adem kan erg vervelend zijn voor zowel het baasje als het hondje en daarnaast kan het ook leiden tot vervelende ziektes. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg hulpmiddeltjes die je kunt gebruiken om het gebit van je hond te reinigen. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale speeltjes of tandenborstels die helpen met het gebit zo schoon mogelijk te houden. Lees snel verder om te kijken wat voor jullie de beste oplossing is zodat je hond nooit meer last heeft van een slechte adem. 

Een speciale vloeistof om een slechte adem te bestrijden

Een van de manieren om een slechte adem te bestrijden is door gebruik te maken van drinkwater additief van California Pets. Deze vloeistof moet je toevoegen aan het drinkwater van je hond. Hij zal dit niet eens in de gaten hebben doordat er geen geurtjes of smaakjes in de vloeistof zit verwerkt. Er zitten helemaal geen schadelijke stoffen in California Pets drinkwater additief waardoor het ook geschikt is voor het drinkwater van je kat.

Wat is California Pets drinkwater additief precies

California Pets drinkwater additief is een vloeistof die je dus toe moet voegen aan het drinkwater van je hond. Er zit onder andere actieve zuurstof in die niet alleen ervoor zorgt dat de bacteriën in de bek van je hond niet langer kunnen overleven, maar ook de bacteriën in het drinkwater. Zo wordt dit niet meteen vies van het achtergebleven slijm na één keer drinken. Genoeg drinken is ook erg belangrijk voor een hond, water zuivert het lichaam. Zowel bij mensen als bij honden. Het houdt de hydratatie op peil. Door goed te drinken kun je ook blaasontsteking bij je hond voorkomen of het krijgen van blaasstenen bij je hond. Door middel van water drinken en te plassen, worden afvalstoffen in het lichaam afgevoerd. 

Een tooth stick om de slechte adem aan te pakken

Heel veel honden krijgen last van gebitsproblemen na hun derde jaar, dus het is zeer belangrijk om het gebit regelmatig te poetsen. Dit kan bijvoorbeeld met de AE Dogz Pet Tooth Stick voor honden. Je zult al heel snel resultaat zien, maar hoe snel dit gaat hangt wel een beetje af van hoeveel tandplak je hond heeft.

Wat is de AE Dogz Pet Tooth Stick voor honden precies

De Pet Tooth Stick voor honden van AE Dogz is een stick die je kunt gebruiken om de tanden van je hond grondig te poetsen. Hij heeft een speciale spons-kop die zeer absorberend werkt wanneer hij nat wordt. Op deze manier kan hij dan voedselresten verwijderen, maar ook tandplak, tandsteen en verkleuringen op het gebit. Het is helemaal veilig om te gebruiken en zal het tandglazuur van je hond niet aantasten.

Een slechte adem tegengaan door middel van de Chewsi Dental Chew Toy

Een andere manier om het gebit van je hond schoon te houden, is door gebruik te maken van een speeltje waar hij op moet kauwen. Dit kan bijvoorbeeld met de Chewsi Dental Chew Toy. Door te kauwen op dit speeltje, worden voedselresten en tandplak verwijderd van het gebit van je hond.

Wat is de Chewsi Dental Chew Toy precies

De Chewsi Dental Chew Toy is dus een speeltje waar je hond op moet kauwen dat gemaakt is van rubber. Het heeft een hele grote aantrekkingskracht op honden, waardoor hij meteen geneigd zal zijn om met het speeltje te spelen en niet eens in de gaten zal hebben dat hij ondertussen zijn tanden aan het poetsen is. Door de noppen en de ribbelige structuur wordt het gebit schoongemaakt terwijl hij kauwt.

Een gezond gebit met de Dr. Brite Natural Tandspray

Maak het gebit van je hond weer helemaal gezond met de Dr. Brite Natural Tandspray. Dit product bevat alleen maar natuurlijke ingrediënten die een helende werking hebben. Zo bevat het kokosolie en propolis, twee producten die de schadelijke bacteriën in de bek van je hond bestrijden. Daarnaast bevat het ook peterselie zaadolie dat ervoor zorgt dat je huisdier weer een frisse adem krijgt.

Wat is de Dr. Brite Natural Tandspray precies

De Natural Tandspray van Dr. Brite is een biologische tandspray voor je hond of kat. Het gaat een slechte adem en tandsteen tegen en zorgt ervoor dat de mondgezondheid van je huisdier goed is. Daarnaast vermindert het tandplak en verbetert het de conditie van het tandvlees. Het enige wat je hoeft te doen, is deze spray meerdere keren per dag op de tandvleeslijn van je huisdier te spuiten en de rest wordt voor je gedaan.

Altijd goed met de Dr. Brite Tand- en Tandvleespen

Gebruik de Dr. Brite Tand- en Tandvleespen om het gebit van je hond helemaal schoon en fris te houden. Door dit regelmatig bij te houden, kun je tandplak verwijderen waardoor er geen tandsteen kan ontstaan. De conditie van het tandvlees van je hond wordt een stuk beter en de tanden worden sterk en schoon.

Wat is de Dr. Brite Tand- en Tandvleespen

De Dr. Brite Tand- en Tandvleespen is dus een pennetje die je kunt gebruiken om tandplak en andere viezigheid op het gebit van je hond te verwijderen. Je krijgt hier een speciale spray bij die helemaal vegan is en dus veilig te gebruiken. Het bestaat uit grapefruit zaadolie en kokosolie om de schadelijke bacteriën te bestrijden. Verder bevat de spray ook nog propolis. Deze plakkerige stof wordt gemaakt door honingbijen en werd in de Oudheid al gebruikt om de mond te verzorgen. De peterselie zaadolie die in de spray zit, wordt gebruikt om de adem weer fris te krijgen.

Verzorg de tanden van je hond met de OxyFresh Pet Dental Kit

Tot slot kun je de OxyFresh Pet Dental Kit gebruiken om ervoor te zorgen dat je hond weer een frisse adem krijgt. Bij deze set krijg je een tandenspray, tandpasta en drie vingertandenborstels. Hiermee kun je de tanden van je hond goed schoonmaken. Zo heeft hij de hele dag door een frisse adem en krijgt hij geen last van tandbederf of een tandvleesontsteking. De conditie van zijn tandvlees wordt verbeterd door regelmatig zijn tanden te poetsen. Naast je hond is de OxyFresh Pet Dental Kit ook geschikt om te gebruiken voor je kat. Het is gemakkelijk om mee te nemen zodat je ook op vakantie gewoon het gebit van je hond kunt verzorgen.

Naast een stinkende adem van je hond, kan je hond ook andere vervelende luchtjes achterlaten. Vooral je hond nog klein is en nog niet zindelijk, kan het voorkomen dat je hond op bijvoorbeeld je tapijt, in de auto of op de meubels plast. Deze pislucht van je hond verwijderen kan best moeilijk zijn, maar gelukkig zijn hier speciale producten voor die je hierbij kunnen helpen. Ook zijn er genoeg middelen die je helpen bij bijvoorbeeld het verwijderen van hondengeur uit de bank.