Jack Russel trui

truien zijn best schattig bij een Jack Russel. Je kunt ze kopen in alle maten, kleuren, gewichten en patronen. Kijk bijvoorbeeld hier op bol.com naar alle truien die je kunt kopen voor je Jack Russel. Sommige honden haten ze, maar veel honden zijn bereid om ze te dragen zonder enige poespas. Maar hoe weet je of jouw Jack Russel daadwerkelijk een trui of jas moet dragen? Er zijn verschillende redenen waarom jouw Jack Russel een trui zou moeten dragen afgezien van het feit dat een trui bij een Jack Russel er leuk uit ziet. 

Trui nodig door haarvacht Jack Russel

Jack Russels hebben geen dikke dubbele vacht en kunnen een trui in koude winterse dagen gebruiken. Honden met een dubbele vacht zoals husky’s, Newfoundlands en Alaska honden hebben geen truien nodig om met sneeuw of een wandeling in koud weer om te gaan. Deze honden met dikke vacht hebben zich ontwikkeld in een koud klimaat, en zolang ze gezond zijn, zullen ze het goed doen in de meeste koude weersomstandigheden. In feite houden veel van deze noordelijke rashonden van de kou en zijn ze eigenlijk energieker en speelser in de winter dan in de zomer. Ze kunnen zelfs gevaarlijk oververhit raken als je ze bij koud weer kleding aandoet. Natuurlijk mag geen enkele hond voor langere tijd buiten worden gelaten bij koud weer, lage windstoten of een winterstorm. Jack Russels kunnen een dunnere vacht hebben waardoor ze wel een trui nodig zouden hebben.

jack russel trui

Trui nodig voor kleine Jack Russels

Kleine Jack Russels hebben bij koud weer eerder behoefte aan extra bescherming door bijvoorbeeld een trui aan te doen dan grote honden. Met minder lichaamsoppervlak zijn ze niet zo goed in staat om lichaamswarmte op te wekken en te behouden als grotere honden. Veel kleine hondenrassen hebben ook kort haar en geen dubbele vacht, dus ze hebben niet de bescherming tegen kou die langharige, dubbelwandige honden wel hebben. Hierdoor is een trui sneller nodig bij een Jack russel die klein is. 

Trui nodig bij medische klachten Jack Russel

Een Jack Russel met een medische aandoening zoals kanker, diabetes of een hartprobleem zal minder goed in staat zijn om koude omstandigheden te verdragen dan volledig gezonde honden dat kunnen en kan hierdoor een trui nodig hebben. Wanneer een hond een medische aandoening heeft, is zijn lichaam bezig met het onderhouden van dingen, en elke stressfactor, inclusief kou, kan alles uit balans brengen. Het warm houden van je zieke Jack Russel zal helpen om de belasting te verlichten voor alle lichaamssystemen die al harder dan normaal werken om de dingen stabiel te houden. 

Een goede trui kan dus in veel situaties een belangrijke item zijn voor je Jack Russel.