Jack Russel asiel

In dit blog alles over de Jack Russel uit het asiel. Elk jaar wordt geschat dat meer dan een ton asielhonden en -katten in de Nederland worden geëuthanaseerd, simpelweg omdat te veel huisdieren in opvangcentra komen en te weinig mensen adoptie overwegen bij het zoeken naar een huisdier. Het aantal geëuthanaseerde dieren zou drastisch kunnen worden verminderd als er meer mensen adoptiedieren zouden worden geadopteerd in plaats van ze te kopen. Wanneer je een Jack Russel adopteert, bespaar je een liefhebbend dier door ze deel uit te laten maken van je familie en asielruimte te openen voor een ander dier dat het hard nodig zou kunnen hebben. Waarom zou je een Jack Russel uit het dierenasiel halen en niet gewoon ergens anders kopen?

jack russel asiel

Jack Russel uit het asiel – een geweldig dier 

Dieren asiels en reddingsgroepen zitten vol met gelukkige, gezonde Jack Russels die gewoon wachten tot iemand ze mee naar huis neemt. De meeste asielhonden komen daar terecht vanwege een menselijk probleem zoals een verhuizing of een echtscheiding, niet omdat de dieren iets verkeerds hebben gedaan. Velen zijn al zindelijk en gewend om bij gezinnen te wonen. Je hebt vaak een goede keuzemogelijkheid met verschillende soorten Jack Russels. Klein, groot, jong, oud, ruwe vacht of juist glad, alles is er te vinden. Dus waarom zou je geen Jack Russel uit het asiel adopteren?

Asiel Jack Russel kost minder

Meestal wanneer je een Jack Russel uit het asiel adopteert, zijn de kosten van sterilisatie/neutraal, eerste vaccinaties (en soms zelfs microchips!) inbegrepen in de adoptieprijs, wat je een deel van de kosten kan besparen om een nieuw lid aan je gezin toe te voegen. Afhankelijk van het asiel en hoe oud de Jack Russel is kan je ook besparen op de kosten voor bijvoorbeeld een opvoed of puppy cursus. Hierdoor kan een Jack Russel uit het asiel adopteren een goed idee zijn voor iedereen die een minder groot budget heeft maar die toch erg graag een Jack Russel wilt hebben.

Minder fokkerijen

Als je een hond koopt bij een dierenwinkel, online verkoper of rommelmarkt, krijg je bijna zeker een hond van een puppy ‘molen’, bij een Jack Russel uit het asiel is dit anders. Puppymolens zijn fabrieksfokkerijen die winst boven het welzijn van de hond stellen. Dieren van puppymolens worden gehuisvest in schokkend slechte omstandigheden met onjuiste medische zorg, en zijn vaak erg ziek en gedragsproblemen als gevolg daarvan. De moeders van deze puppy’s worden in kooien gehouden om steeds weer opnieuw te worden gefokt, zonder menselijk gezelschap en met weinig hoop om ooit bij een gezin te kunnen horen. En nadat ze niet meer winstgevend zijn, worden de fokhonden gewoon weggegooid – ofwel gedood, in de steek gelaten of op een veiling verkocht. Hierdoor geef je wat terug aan de maatschappij wanneer je een Jack Russel, of elk ander dier uit het asiel haalt. 

Jack Russel uit asiel gehaald?

Als je dan uiteindelijk een Jack Russel uit het asiel hebt gehaald, is het zaak deze te laten wennen aan jou, zijn nieuwe omgeving en allicht nog wat her op te voeden. Dit kan je allemaal leren in eht Jack Russel Handboek

handboek jack russel

Jack Russel handboek Downloaden