Jack Russel speelgoed

Een van de beste dingen om een huisdier ouder van een hond te zijn is hoeveel ze graag spelen, en het kiezen van het beste speelgoed voor je Jack Russel is een belangrijk onderdeel van je relatie. Of u nu een spelletje apporteren speelt of hem ziet rollen om zich te vermaken, speelgoed is een belangrijk onderdeel van het welzijn van je hond. Waarop moet je letten bij het kiezen van het beste speelgoed voor je Jack Russel?

Leeftijd speelgoed Jack Russel 

Hoewel hij niet zo volwassen wordt als jij, moet je toch rekening houden bij het kopen van speelgoed met de leeftijd van je Jack Russel. Een puppy van drie weken oud heeft nog steeds zijn melktanden, dus speelgoed met zachtere rubberen of pluche stoffen zou een goede pasvorm voor hem zijn. Vanaf drie tot negen maanden krijgt jouw puppy tandjes, dus je kan het beste harde rubber vermijden en ervoor zorgen dat je een voorraad speelgoed voor je Jack Russel aanlegt! Hij kauwt op alles waar hij zijn pootjes op kan krijgen, dus een goede variëteit aan kauwspeeltjes zorgt ervoor dat hij wordt afgeleid van je favoriete spullen in huis.

Speelgoed na bijtfase Jack Russel

Zodra de bijtfase voorbij is, zal je hond een kaak hebben die sterk genoeg is voor harder rubber speelgoed en eindeloze energie om te spelen met ballen of touwtjes. Als hij zeven jaar of ouder is, zal je oudere hond niet meer dezelfde kaak- en tandkracht hebben als een jonge volwassene, maar het is nog steeds belangrijk om de Jack Russel wat zachter speelgoed te geven om op te kauwen en te spelen met speelgoed dat hem aanmoedigt om hem actief te houden, zoals gemakkelijk te gooien ballen en stokken. Gelukkig zijn er tal van speelgoed opties die speciaal zijn gemaakt voor Jack Russels van bepaalde leeftijden, die allemaal overeenkomen met de leeftijd van uw hond met zijn grootte en zijn persoonlijke kauwgewoontes.

jack russel speelgoed

Grootte en structuur speelgoed Jack Russel

Zelfs bij volwassen honden is het onwaarschijnlijk dat de kleine Jack Russel zo hard kauwt als de grote Duitse Herder, dus ze zullen vaak behoefte hebben aan speelgoed dat voor hun goed is. Op dezelfde manier kan speelgoed dat te zacht is, in stukken breken en daardoor verstikt raken of maag- en darmblokkades veroorzaken. Als je merkt dat een stuk speelgoed tekenen van beschadiging begint te vertonen – zoals een gebroken pieper of breuken of scheuren in de stof of de vulling – is het meestal het beste om het te vervangen.

Formaat speelgoed Jack Russel

Het juiste formaat speelgoed is ook belangrijk voor jouw Jack Russel. Iets te klein kan net zo gemakkelijk worden ingeslikt. Een algemene regel is om ervoor te zorgen dat iets dat klein genoeg is om achter de achterste kiezen van uw hond te passen, een verstikkingsgevaar is. Uiteindelijk moet je beslissen welke soorten speelgoed je metgezel het beste zal bezighouden. Jack Russels zullen, net als mensen, in staat zijn om aan te geven aan welk speelgoed ze de voorkeur geven in de loop van de tijd.

Speelgoedballen vindt elke Jack Russel leuk

Er zijn rubberen speelgoedballen, pluche ballen, tennisballen, schuimballen, piepballen en nog veel meer voor de Jack Russel. Elke bal stuitert op verschillende manieren. Sommige drijven en gloeien in het donker – een verleiding als je een zwembad of een nachtelijke routine hebt! Deze klassieke optie is een geweldige manier om je hond ook actief te houden. Wanneer je de juiste maat bal voor jouw hond vindt, zorg er dan voor dat het een duurzaam genoeg materiaal is om hem niet in kleine stukjes te kauwen. Ballen moedigen je als ouder ook aan om mee te doen, want honden houden van een spelletje apporteren of vangen. Dit zal je helpen om je band mettertijd ook te versterken. Bekijk hier de pagina met verschillende soorten speelgoed voor Jack Russels op Bol.com!