Jack Russel zwart

Hoewel het algemene uiterlijk van de zwarte Jack Russel niet veel zal verschillen tussen de verschillende vachten, kleuren en aftekeningen, heb je nog steeds een vrij lange lijst van verschillende kleurmogelijkheden met dit unieke en intelligente hondenras, afgezien van zwart. Hoewel niet elke fokker al deze kleuren beschikbaar zal hebben en sommige meer algemeen zijn dan andere, is elke kleur een optie bij Jack Russels. In dit artikel gaan we het voornamelijk hebben over de zwarte Jack Russel. 

Karakter zwarte Jack Russel

Zwarte Jack Russels hebben een persoonlijkheid die zeker de aandacht van de kamer kan trekken, en de verschillende kleuren zoals zwart en wit, de markeren en de vacht soorten maken dit ras van de Jack Russels nog unieker. Zwarte Jack Russels zijn beruchte blaffers en gravers, en ze zijn ook volleerde ontsnappingskunstenaars. Dat is geen ondeugend of abnormaal gedrag; dat is gewoon een Jack Russel die een Jack Russel is.

jack russel zwart

Zwarte Jack Russel puppy

Een Jack Russel puppy heeft veel stevige, eerlijke en consequente training nodig om er zeker van te zijn dat je grenzen duidelijk worden begrepen. Zolang je jouw zwarte Jack Russel voldoende beweging en mentale stimulatie geeft voor zijn scherpe geest, moet het goed lukken om de zwarte Jack Russel naar je te laten luisteren en ruzie. Dankzij zijn afkomst zal de zwarte Jack Russel alles wat hij als eerlijk spel beschouwt gemakkelijk opjagen. Dat geldt ook voor muizen, ratten, eekhoorns en de kat van uw buurman. Ook moet je je ervan bewust zijn dat elk wezen dat de pech heeft gevangen te worden door de zwarte Jack Russel, waarschijnlijk niet in staat zal zijn het verhaal na te vertellen.

Gezondheid

De zwarte Jack Russel is een vrij robuust en gezond ras met een levensverwachting tot 18 jaar. Er zijn echter enkele gezondheidsklachten waar alle kleuren Jack Russels gevoelig voor is en waar je je bewust van moet zijn, waaronder glaucoom, progressieve netvlies-atrofie, cataracten aangeboren doofheid en patellaire luxatie.

Beweging voor de zwarte Jack Russel

Zwarte Jack Russels zijn levendige, actieve hondjes die wel een verrassende hoeveelheid beweging nodig hebben om ze gelukkig te houden. Je moet jouw zwarte Jack Russel minstens twee lange wandelingen per dag maken, en ook wat tijd opzijzetten voor een speelsessie.

Wees gewaarschuwd; een zwarte Jack Russel die niet genoeg fysieke en mentale stimulatie krijgt, kan destructief en onhandelbaar worden! Jack Russells zijn extreem intelligent en snel te leren. Deze pittige hondjes doen de dingen graag op hun eigen manier, en het is belangrijk om dat in gedachten te houden als je je Jack Russell traint. Deze honden reageren het meest op lof en beloning, in plaats van een harde, disciplinaire aanpak van de training.

Tips voor het trainen van je zwarte Jack Russel

Houd je trainingen van je zwarte Jack Russel gevarieerd, kort en leuk, zodat je hond zich niet verveelt. Een verveelde Jack Russell kan koppig worden. De training van je Jack Russel puppy moet op dezelfde dag beginnen als waarop je hem mee naar huis neemt. Zelfs op de leeftijd van slechts acht weken is je zwarte Jack Russell als een spons en neemt hij al snel alles wat hij kan op uit zijn omgeving. Het is essentieel dat je de training van jouw Jack Russel niet uitstelt tot hij zes maanden of ouder is. Zelfs op deze jonge leeftijd kan een Jack Russel koppig en lastig zijn om mee om te gaan. Puppylessen zijn briljant om je zwarte Jack Russell de sociale vaardigheden te leren die hij nodig heeft om volwassen te worden.

Meer informatie over de Jack Russel in het zwart? 

Er is erg veel informatie te vinden over de zwarte Jack Russel en over Jack Russels in het algemeen. Deze informatie is handig om te weten wanneer je eraan denkt om een Jack Russel aan te schaffen of op te voeden. Een goede manier om goed voorbereidt te zijn voor wanneer je een Jack Russel in huis neemt of wanneer je wilt weten of een Jack Russel wel echt bij jou en bij jouw gezin past, bekijk dan eens het handboek over de Jack Russel. Hierin vind je allerlei informatie over de zwarte Jack Russel maar ook over de zwart witte en zwartbruine Jack Russel. 

handboek jack russel

Jack Russel handboek Downloaden