Jack Russel tuigje

In dit blog handige info over het tuigje van de Jack Russel. Voor sommigen is een van de beste onderdelen van het hebben van een Jack Russel – afgezien van puppyogen en eindeloos enthousiasme – het maken van lange wandelingen. Het is ook goed voor je lichaam en voor je Jack Russel zelf. Als je een traditioneel tuigje gebruikt om je Jack russel te laten lopen, zou je dit misschien willen heroverwegen. De druk die op de halsbanden van de hond worden aangebracht, kunnen schadelijk zijn voor je Jack Russel. Het meest populaire alternatief – een tuigje – is veiliger dan een riem en is voor jouw Jack Russel vaak ook fijner om te dragen. 

jack russel tuigje

Welk hondentuigje voor je Jack Russel?

Afhankelijk van de grootte, de training en de houding van jouw Jack Russel, kan één van de stijlen tuigjes een betere optie zijn dan de andere. Bijvoorbeeld, het veranderen van een riem naar een hondentuigje kan de manier waarop je je Jack Russel uitlaat veranderen, dus er kan een aanpassingsperiode zijn. Vraag je dierenarts of trainer om een beetje hulp bij het aanpassen van je Jack Russel training met het beste tuigje voor hem (en voor jou). Een slecht passend tuigje kan alleen maar pijnlijk zijn, huidschaafwonden veroorzaken en een negatieve associatie met het harnas zelf en het lopen in het algemeen tot stand brengen. 

Controle van het Jack Russel tuigje

Controleer regelmatig hoe het tuigje bij jouw Jack Russel past. Je moet twee vingers tussen je Jack Russel en het tuigje kunnen krijgen. Naast het bekijken of het tuigje goed om jouw Jack Russel past moet je ook kijken naar de hygiëne ervan. Een vies tuigje is niet goed voor je Jack Russel en kan zorgen voor vieze geuren en zelfs infecties als je te lang een vies tuigje om je Jack Russel laat zitten. Koop daarom een tuig voor je Jack Russel die te wassen is en was het tuigje regelmatig. Bekijk hier de pagina van Bol.com met verschillende tuigjes voor Jack Russels.