Jack Russel kopen

Voor je een Jack Russel gaat kopen, is het zaak onderstaande kennis in je op te nemen, voor een optimale voorbereiding en verzorging.

Waar staan Jack Russel te koop?

Er zijn verschillende manieren om een Jack Russel te kopen in Nederland en België. Zo kan je via redding organisaties zoals het asiel een Jack Russel uit het asiel halen, kan je via fokkers Jack Russel pups kopen en kan je via de dierenarts of dierenwinkel een plekje vinden waar je particulier een Jack Russel kunt kopen. Afhankelijk van waar je de Jack Russel te koop ziet zal ook de prijs verschillen.   

jack russel kopen

Jack russel kopen – Karakter

Jack Russels zijn energieke en leuke honden die een geweldige aanvulling kunnen zijn op je gezin, maar ze kosten veel tijd en energie om goed op te voeden en hebben bepaalde eigenschappen die ze niet geschikt maken voor elk huis. Zo kunnen ze bijvoorbeeld vatbaarder zijn voor agressie dan andere rassen. Bovendien zijn ze erg energiek en sterk van geest, dus hebben ze een ervaren begeleider nodig om hun eigenzinnige gedrag onder controle te houden en te voorkomen dat ze agressief worden. Als je na het kopen een Jack Russel in huis haalt zal je hier snel achter komen. 

Als je denkt dat je dit werkende ras een goed thuis kunt bieden, zorg er dan voor dat je de juiste puppy kiest. Evalueer hoe de puppy voldoet aan de normen van het ras, controleer de persoonlijkheid van de puppy en onderzoek de potentiële fokker voordat je een beslissing neemt over het kopen van een volwassen jack Russel of puppy die geschikt is voor jezelf en eventueel jouw gezin. 

Jack russel te koop bij:

Redding organisaties 

Redding organisaties plaatsen over het algemeen dieren zonder een faciliteit te hebben om ze te huisvesten. Leden van de organisatie bieden honden pleegzorg in hun huis totdat ze permanent geplaatst kunnen worden. De hoeveelheid diergeneeskundige zorg die aan een hond wordt gegeven kan variëren naar gelang de middelen van de pleegouder. De voordelen van adoptie door een redding groep zijn dat honden gewend zijn om met mensen te leven, en dat de pleegouder veel kennis over de hond heeft. 

Fokkers 

Als je een ras Jack russel wilt kopen, zoek dan fokkers in een Nederlands of Belgisch hondenmagazine, bezoek een hondenshow of surf op het internet. Veel fokkers, particulieren, hondenclubs en rashondenverenigingen hebben webpagina’s. Als je fokkers hebt gevonden, bel dan om een afspraak te maken om hun puppy’s te zien. Net als goede asiels zullen fokkers je interviewen om er zeker van te zijn dat je een goed thuis zult bieden. Dit is een goede manier om een Jack russel te kopen.  

Asiel 

Jack Russels te koop duiken af en toe op in asielen of in kranten. Er zijn groepen ontstaan om rashonden te redden uit asielsituaties en een thuis te vinden bij mensen die een raszuivere hond willen. Neem contact op met jouw plaatselijke dierenasiel of dierenarts voor contactinformatie van plaatselijke rashonden redding groepen en kijk of er Jack Russels te koop zijn. 

Kranten 

Kijk in de rubriek advertenties van jouw plaatselijke krant voor Jack russels die ter adoptie of verkoop worden aangeboden. Bezoek het huis om met de hond om te gaan en controleer of de hond gezond is. Vraag de eigenaar naar de naam van de dierenarts van de Jack Russel te koop en naar vaccinatiebewijzen. 

Jack Russel kopen – Basisbehoeften 

Na het kopen van een Jack Russel heb je een grote verantwoordelijkheid. Het is nooit een gemakkelijk iets om te doen, omdat alle huisdieren, wat je huisdier ook is, moet worden voorzien van hun basisbehoeften. Het voorzien in de behoeften van je Jack Russel zal hen vertellen dat je voor hen zorgt en dat je van hen houdt. Je Jack Russel voorzien in de basisbehoeften is dus ontzettend belangrijk en het is dus erg belangrijk dat je weet welke de basisbehoeften zijn en hoe je je Jack Russel hier het beste mee kunt helpen voordat je een Jack Russel gaat kopen.  

Jack Russel kopen – Benodigdheden (Voedsel, etc) 

Naast het kopen van de Jack Russel zijn er diverse benodigdheden, van voedsel, tot een bench, tot een voerbak, riem etc. Jack Russels hebben voedsel nodig zoals mensen, want het geeft energie. Voedsel is van vitaal belang voor elk huisdier, maar er moet ook rekening worden gehouden met het feit dat het geven van voedsel niet genoeg is. Er moet voor worden gezorgd dat het juiste voedsel en de juiste hoeveelheid aan je Jack Russel wordt gegeven. Vergeet niet dat te weinig of te veel voeding een verkeerde praktijk is, omdat dit eerder gezondheidsproblemen voor je huisdier zal veroorzaken. Denk er ook aan dat ze elke dag vers voedsel moeten krijgen en dat ze hun voerbakje altijd schoon moeten houden om geen ziektes te veroorzaken. Weet bovendien wat niet goed is voor je Jack Russel om te eten, want er zijn voedingsmiddelen die niet schadelijk zijn voor anderen, maar die dodelijke gevolgen kunnen hebben voor uw huisdier. Echter, het zoeken naar advies van een dierenarts over welke voeding je jouw Jack Russel moet kopen is een goede manier om goed in de behoeften van je Jack Russel te voorzien.

Water

Naast het kopen en geven van voeding aan de Jack Russel, moet er ook water worden verstrekt aan je Jack Russel. Dit is altijd het paar van het voedsel en een huisdier kan een dag overleven zonder voedsel maar niet met water. Het is altijd goed om te onthouden dat je jouw Jack Russel vers water geeft om te genieten en zich te verfrissen. Maak hun waterbakje of bakje altijd schoon en vul het met vers, en koel water voor de verfrissing van je Jack Russel. Dit betekent dus ook dat je een drinkbakje moet kopen wanneer je een Jack Russel aanschaft.

kopen jack russel

Jack Russel kopen – Oefening

Met alleen het kopen van een Jack Russel en benodigdheden ben je er nog niet. Er moet veel tijd, liefde, energie en tijd in de jack russel worden gestoken voor onder andere opvoeding en oefening. Oefening wordt niet alleen gedaan door huisdiereigenaren voor hunzelf; je Jack Russel heeft het ook nodig! Beweging is nodig voor de energieke Jack Russel om gezond en alert te zijn, net als voor mensen. Zorg ervoor dat je nieuwe Jack Russel elke dag of minstens drie keer per week enige tijd kan bewegen. Je kan, mocht je eens geen tijd hebben van jouw trainingstijd een leuke tijd maken samen met je Jack Russel; ga eens samen sporten. Kies een training waarbij jouw Jack Russel mee kan doen (hardlopen bijvoorbeeld) en het zal zeker leuk zijn. Een Jack Russel kopen die je niet alleen voor af en toe een aai. Een hond heeft veel tijd en aandacht nodig. 

Socialiseren

Na het kopen van de Jack Russels is socialisatie een van de kernwoorden. Vooral in een nieuwe omgeving of wanneer ze pup zijn. Ze zijn blij als ze in de buurt van andere dieren zijn, hoewel ze soms agressief worden, maar meestal genieten ze van het gezelschap van het andere dier. Ook vinden ze het leuk om bij mensen in de buurt te zijn; dus, heb wat tijd met je huisdier. Jack Russels vervelen zich en worden bang als ze niet begeleid worden, dus ze hebben de neiging om zich bezig te houden met het kauwen op schoenen of iets dergelijks. Vergeet niet bij het kopen van de Jack Russel dat je hun enige vriend bent in hun hele leven.

Kopen van een Jack Russel

Wil je nou meer informatie over het kopen van de Jack Russel of over de opvoeding ervan? Bekijk dan hier het handboek voor de Jack Russel. Dit handboek is ideaal voor wanneer je er over nadenkt om een Jack Russel te kopen of voor wanneer je gewoon meer wilt weten over dit mooie ras. Je kan in het handboek alle informatie vinden die je nodig hebt om een perfect baasje voor je Jack Russel te zijn en te kijken of een Jack Russel wel echt past bij je en bij jouw gezin. 

handboek jack russel

Jack Russel handboek Downloaden