Jack Russel fokker

Het is belangrijk dat je je Jack Russel bij een betrouwbare fokker in bijvoorbeeld Nederland of België koopt. Hiervoor is het handig om verschillende fokkers te vergelijken en goed te kijken naar hoe de situatie bij de fokker is. Zoek informatie op over de verschillende fokkers op op internet en ga bij ze langs om informatie te vragen. Vraag bijvoorbeeld hoelang ze al Jack Russels fokken en bekijk ervaringen van eerder gekochte Jack Russels online. Zo kan je een goed beeld krijgen van wat voor fokker het is en zo kan je ook kijken of de fokker geen broodfokker is van Jack Russels. Zo ben je het zekerste ervan dat de Jack Russel die je koopt bij de fokker degene is die je verteld is. 

Naar de Jack Russel fokker

Wanneer je naar een Jack Russel fokker gaat moet je kijken naar een paar dingen en factoren die erop wijzen of de fokker een goede fokker is of bijvoorbeeld een broodfokker. Je wilt je Jack Russel pup te kopen bij een betrouwbare fokker, maar daarnaast is er nog heel wat meer om bij stil te blijven staan. Weet je al wat voor Jack Russel je wilt? Wil je een pup of een wat oudere en meer volwassen hond? Ook de vacht, ruwharig of zacht, en grootte verschillen erg per fokker en je kan je hier het beste over laten informeren bij de Jack Russel fokker die je op het oog hebt. 

>> Bekijk de beschikbare Jack Russel pups bij Woefkesranch. 

jack russel fokker

Erfelijke ziektes bij de Jack Russel fokker

Vraag altijd een gezondheidsverklaring aan de fokker waar je jouw Jack Russel wilt kopen. Bijna alle Nederlandse en Belgische fokkers hebben een gezondheidsverklaring. Op het moment dat je de gezondheidsverklaring krijgt te zien is het meestal een stuk duidelijker of de Jack Russel pup gezond is of niet. Dit neemt niet weg dat het merendeel van de Jack Russel fokkers hun klanten graag wijzen op de mogelijke gezondheidsrisico’s waar de Jack Russel mee te maken kan krijgen later. Een veelvoorkomende aandoening is Patella Luxatie. Deze ziekte is een erfelijke gewrichtsaandoening wat ervoor zorgt dat de knieschijf niet goed op zijn plek blijft zitten. Dit kan later voor wat problemen zorgen en het is zuur als de fokker niet van tevoren jou heeft ingelicht over de risico’s met sommige Jack Russels. 

Karakter Jack Russels

Wanneer je naar de fokkerij gaat waar je uiteindelijk jouw Jack Russel gaat kopen kan je vragen naar de opvoeding van de Jack Russel. Zo weet je meteen of de fokkerij meegaand is en of ze er veel van afweten. In principe is er voor het opvoeden van Jack Russel pups geen ervaring van het opvoeden van honden nodig. Wel zullen het merendeel van de Jack Russel fokkers benadrukken dat dit niet echt de eenvoudigste hond is om op te voeden. Besteed dus veel tijd aan de opvoeding van je Jack Russel. 

Pup of volwassen Jack Russel bij fokker? 

Voordat je naar een fokker gaat om een Jack Russel aan te schaffen moet je eerst goed bedenken wat voor Jack Russel je wilt aanschaffen. De meeste fokkerijen hebben alleen pups maar het is ook zeker mogelijk om volwassen Jack Russels te kopen bij een fokkerij. Bij een bezoek aan Jack Russel fokkers is het steeds van belang om op voorhand voor jezelf uit te maken of je geïnteresseerd bent in het kopen van een pup of dat je een volwassen Jack Russel wilt. Dit maakt nogal een groot verschil. Een pup moet nog volledig opgevoed worden wat erg veel tijd kost terwijl een volwassen Jack Russel die opgevoed is door de fokker minder tijd op eist. 

Meer informatie over Jack Russels fokkers 

Mocht je meer informatie willen weten over Jack Russel fokkerijen of over Jack Russels in het algemeen bekijk dan het handboek over de Jack Russel. Hierin staat alle informatie die je nodig hebt van de aanschaf van een Jack Russel tot aan de opvoeding. Ideaal voor wanneer je erover na denkt om een Jack Russel aan te schaffen voor de eerste keer. Klik hier om naar het handboek over de Jack Russel te gaan. 

handboek jack russel

Jack Russel handboek Downloaden