Jack Russel bruin

De Jack Russels zijn wit met zwarte of bruine aftekeningen. De Jack Russel is er in drie verschillende vachttypes: glad, gebroken en ruw (grof, langer steil haar). Alle vachten hebben de neiging te vervagen.  Het ras heeft een compact, gespierd lichaam. De Jack Russels hebben verschillende afmetingen, er zijn namelijk kleine Jack Russels en grote Jack Russels. De bruine Jack Russel is een Jack Russel die een stamboom kan hebben en is raszuiver. 

Persoonlijkheid bruine Jack Russel

De bruine Jack Russel is een vrolijke, energieke hond met een sterk verlangen om te werken. Dit ras is het meest gelukkig als het gezelschap krijgt en actieve dingen doet. Graven is normaal voor een Jack Russel, vooral als hij besluit dat het zijn taak is om helaas je tuin te bevrijden van knaagdieren. Jachtvaardigheid is in hen gefokt; het is hun aard. De wens om te jagen in combinatie met een hoog energieniveau maakt trainen een must voor de bruine Jack Russel. Mocht je met je bruine Jack Russel spelen dan zal je het nooit willen op wilskracht. 

bruine jack russel

Bruine Jack Russel iets voor jou

Gezien de persoonlijkheid van de bruine Jack Russel is dit ras niet voor iedereen geschikt. Het jachtinstinct kan niet uit het ras worden getraind en consistentie is belangrijk in het opvoeden. Deze honden zien de familie kat of hamster instinctief als prooi. Sommigen kunnen misschien leren om met andere huisdieren om te gaan als ze als pup in huis worden gehaald, maar een potentiële verzorger moet van tevoren de mogelijkheden overwegen. Het ras is van nature assertief en tolereert geen jonge kinderen of andere dieren in huis. Bruine Jack Russels kunnen vooral agressief zijn naar andere honden toe.

Behoeftes bruine Jack Russel

De bruine Jack Russel heeft veel beweging nodig en een huis met een grote omheinde tuin is het beste. De Jack Russel heeft een drang om te verkennen en te jagen en zal er vandoor gaan; velen zitten al dagenlang gevangen in ondergrondse duikers en holen. Als ze binnenshuis worden gehouden, zijn dagelijkse pittige wandelingen een must. Vooral wanneer je een pup hebt. De bruine Jack Russel houdt er ook van om mee te gaan wandelen of een lange wandeling te maken. Dit is niet het ras voor jou als je de voorkeur geeft aan een hond die de hele dag rustig op de bank zit. Daar kan de bruine Jack Russel niet lang tegen. 

Geschiedenis van de bruine Jack Russel

De bruine of zwarte met witte Jack Russel is een echte werkende terriër. Het ras ontleent zijn naam aan de dominee John Russell, die een van de beste soorten terriërs voor de werkende vos in Engeland fokte. De Jack Russel is een baying terriër, wat betekent dat de hond de vos moet uitspoelen met zijn constante geblaf maar nooit zijn prooi moet doden. De Jack Russel is strikt gefokt voor de jacht sinds het begin in de vroege jaren 1800. De Jack Russel is al vanaf het begin te vinden in het wit met bruin, wit met zwart of wit met bruin en zwart.

Meer informatie bruine Jack Russel

Vanwege de bruine Jack Russel zijn brede genetische samenstelling, is er enige variatie in de standaard van Jack Russel. In feite heeft onenigheid over de beenlengte ertoe geleid dat het ras in Engeland in aparte rassen is verdeeld, waar de langere-benige honden Parson Jack Russell terriërs worden genoemd en de kortere-benige honden eenvoudigweg Jack Russel terriërs worden genoemd. Mocht je meer willen weten over de geschiedenis van de bruine Jack Russel of benieuwd zijn naar hoe je bijvoorbeeld het beste de Jack Russel kunt opvoeden? Bekijk dan het handboek van de Jack Russel door hier te klikken. 

handboek jack russel

Jack Russel handboek Downloaden