Jack Russel jasje

Hebben Jack Russels een jasje nodig? We weten allemaal dat buiten spelen een geweldige manier is om contact te maken met onze honden en energie te gebruiken! Maar is het te koud om in de wintermaanden buiten te spelen zonder een jas? Het is alleen belangrijk om ervoor te zorgen dat je Jack Russel beschermd is tegen de winterse elementen als ze dat nodig hebben. Honden krijgen het koud, net als wij. Als ze geen jasje hebben om ze warm te houden, kunnen Jack Russels het buiten koud krijgen. 

jack russel jasje

Jack Russel Jas – Hoe koud is te koud?

Over het algemeen hebben we bij temperaturen boven de 15 graden Celsius geen speciale trui of jas nodig. Wanneer de temperatuur onder de 15 of 10 graden Celsius begint te dalen, zullen sommige koudbloedige Jack Russels zich ongemakkelijk voelen en bescherming nodig hebben door bijvoorbeeld een jas. Voor eigenaren van kleine rassen, pups, seniorenhonden of dunharige rassen, wanneer de temperatuur buiten aanvoelt op of onder de nul graden is een jasje voor jouw Jack Russel altijd aan te raden. Zodra de temperatuur onder het vriespunt komt, moeten alle hondeneigenaren zich op zijn minst bewust zijn van het welzijn van hun hond en op zoek gaan naar tekenen dat de hond het te koud heeft, zelfs als het een ras is dat tegen het koude weer kan. Hierdoor is een jasje geschikt voor elke hondenras en dus ook voor de Jack Russel

Heeft mijn Jack Russel een jas nodig om naar buiten te gaan?

De Jack Russel honden zullen het in de elementen voor korte periodes goed doen, maar er zijn drie factoren die bepalen of deze een extra laagje nodig heeft om buiten in de kou warm te blijven. Honden met fijn haar en dunne lichaamstypes, zoals Greyhounds of Whippets, hebben een jasje nodig om bij koud weer naar buiten te gaan. Ook Jack Russels met haaruitval kunnen een jasje goed gebruiken. Oudere Jack Russels met een zwakker immuunsysteem of artritis hebben ook een jasje nodig. Hun gewrichten zullen beter aanvoelen als ze warm worden gehouden, dus een jasje voor deze oude Jack Russels is een goed idee. Bekijk hier de jasjes voor Jack Russels  op Bol.com.