Jack Russel voerbak

Wanneer je een uitstapje maakt naar je lokale dierenwinkel om een nieuwe voerbak te kopen voor jouw Jack Russel, kan het behoorlijk ontmoedigend zijn om naar al die verschillende stijlen en voerbakvormen te kijken. De kleuren, de materialen, de grootte en de diepte. Welke voor water? Welke voor voedsel? Sommige Jack Russels zullen aan niets anders denken dan het opeten van hun ontbijt of avondeten, terwijl anderen misschien niet genieten van hun omgeving of zich een beetje bedreigd voelen. De bakpositie of zelfs het materiaal ervan kan je Jack Russel enig ongemak bezorgen. Hier zijn een paar feiten die je Jack Russel kunnen helpen bij hun eetgewoonten en die je kunnen helpen bij het kiezen van een voerbakje.

jack russel voerbak

Welk materiaal voerbak voor de Jack Russel

Wat is het beste materiaal voor een voerbak voor je Jack Russel? Keramiek, roestvrijstaal of melanine zijn de beste keuzes voor voerbakken. Kunststof kan geuren bevatten, is gemakkelijk te krabben (waardoor bacteriën groeien), en kan worden gekauwd en opgepikt. Zorg ervoor dat je het juiste formaat voerbak kiest voor je Jack Russel; kleine puppy’s zullen waarschijnlijk struikelen of in een grote bak stappen. 

Verhoogde voerbakken voor Jack Russels 

Verhoogde voerbakken of ‘voerstations’ hebben voordelen voor alle leeftijden Jack Russels (inclusief puppy’s). Eten en drinken uit kommen die op een geschikte hoogte zijn geplaatst, bevordert de spijsvertering. Verhoogde voerstations minimaliseren de hoeveelheid lucht die honden doorslikken tijdens het slikken en kauwen van voedsel. Ook helpt een verhoogde voerbak braken en verstikking te voorkomen bij de Jack Russel en verminderd de kans dat je hond last heeft van een opgeblazen gevoel na het eten en het drinken. Het niet hoeven leunen, buigen of strekken voor voedsel en water draagt bij aan een goede lichaamshouding en belast de nek, gewrichten en heupen van je Jack Russel minder, waardoor je hond zich comfortabeler voelt tijdens het eten en drinken uit de voerbak. 

Voerbak Jack Russel kopen

Bekijk hier de pagina van Bol.com de pagina van Bol.com over de verschillende voerbakken die er voor Jack Russels te vinden zijn.