Jack russel karakter

Jack russel karakter: Velen hebben het gevoel dat hun honden kinderen zijn, en in sommige opzichten zijn ze dat ook, maar net als “echte ouders” moeten baasjes ervoor zorgen dat ze zich bewust zijn van het karakter en eigenschappen van hun Jack Russel, zodat ze op de lange termijn goed voor hen kunnen zorgen. Als het gaat om het bezit van een Jack Russel, is dit veel belangrijker, omdat ze een bijzondere set van karaktereigenschappen hebben en goed verzorgd moeten worden. Het kennen van deze eigenschappen zal je in staat stellen om je hond meer te begrijpen, en dat zal leiden tot meer liefde en aandacht van jou voor hem. Hieronder lees je daarom de top drie van de karaktereigenschappen waar je bij een Jack Russel rekening mee moet houden.

Energiek karakter Jack Russel

Iedereen die ervaring heeft met het karakter van de Jack Russel zal je vertellen dat ze graag bewegen, rennen, spelen en over het algemeen in leven zijn. Dit is een goede eigenschap omdat het betekent dat ze je bezighouden, maar als je iemand bent die nog nooit een hond heeft gehad, of zelfs kinderen, kan het zijn dat je zijn constante energie in het begin een beetje moeilijk vindt om aan te wennen. Wat je vooral moet onthouden is dat hij er niet zomaar uit zal groeien. Hij zal elke dag van zijn leven willen spelen en ruig doen, en je moet ervoor zorgen dat je de tijd neemt om dat voor hem te doen. De Jack Russel heeft dus een echt energiek karakter.

jack russel karakter

Wendbaar karakter Jack Russel

Wat de vaardigheden betreft, is een Jack Russel in zijn karakter zeer wendbaar. Ze houden ervan om snel te bewegen en je zult echt onder de indruk zijn van hoe ze van plek naar plek springen en springen. Dit zal leuk zijn voor jou en hem tijdens het trainen en spelen, vooral voor behendigheid waar ze rocksterren zijn. Deze honden lijken qua structuur en fysieke vaardigheden op katten. Dit zijn geweldige honden voor mensen die graag buiten zijn en op verkenning gaan. Dus wanneer je de kans krijgt ga met je Jack Russel op pad om zo de beste eigenschappen en zijn karakter naar boven te halen.

Intelligentie Jack Russel

Andere belangrijkste karaktereigenschap van de jack russel is zijn intelligentie. Het staat buiten kijf dat Jack Russels ongelooflijk (en soms, angstaanjagend) slim zijn. Ze zullen trucjes snel oppakken en je zult veel uit hem kunnen halen op het gebied van trucjes en training. Als je iemand bent die de hobby en het trainen van je Jack Russel in een show op zich wil nemen, dan is een terriër zeker een goede manier om dat te doen. Dat gezegd hebbende, af en toe kan het hebben van een hond die een slim karakter heeft, tegen je werken. Hij weet hoe hij u moet opbeuren en frustreert u als u het druk heeft of als u zich haast. Hoewel deze opgewonden honden niet gemeen zijn, zullen ze af en toe met je willen spelen als het erop aankomt om je gefrustreerd te maken. Wees je hiervan bewust en word niet verbitterd als dit gebeurt, hij wil gewoon met je in contact komen. Geef hem een paar minuten aandacht en hij zal zich meteen settelen. Hierdoor is intelligentie een karaktereigenschap waar je rekening mee moet houden als je een Jack Russel in huis haalt.

Algemeen karakter Jack Russel

Naast de netbenoemde specifieke karakter eigenschappen zijn er nog enkele algemene voor de Jack Russells. Zo zijn ze klein, slim en laten zich vaak graag horen. Met hun pittige persoonlijkheid zijn ze niet altijd geschikt voor huizen met jonge kinderen of kleine huisdieren. Het ras kan meestal gesocialiseerd worden om met je kat te kunnen opschieten, maar het kan moeilijk zijn om het jagen op wilde dieren die ze op je wandelingen zien, tegen te houden. Je kan echter veelvoorkomende problemen met het gedrag en karakter van honden voorkomen door middel van positieve versterkertraining, lichaamsbeweging en het geven van veel interactie met andere mensen en dieren vanaf de leeftijd van ongeveer 10 weken.

Meer tips over hoe om te gaan met het karakter van de jack Russel kan je vinden in Het Jack Russel handboek.

handboek jack russel

Jack Russel handboek Downloaden