Jack Russel muilkorf

Muilkorven op Jack Russels en honden in het algemeen kan een controversieel onderwerp zijn, en ze hebben een oneerlijke associatie met agressieve honden gekregen. In werkelijkheid kunnen muilkorven ongelooflijk gunstig zijn voor allerlei soorten honden en mensen om verschillende redenen. Muilkorven moeten echter nooit worden gebruikt om te proberen het probleemgedrag te beteugelen of om je Jack Russel te straffen wanneer hij of zij niet luistert of wanneer je boos op hem bent.

jack russel muilkorf

Waarom een muilkorf voor je Jack Russel?

Bange of gewonde Jack Russels hebben meer kans om te bijten onder stress, dus muilkorven zijn een handig ding om te hebben in het geval van een noodsituatie. Sommige honden, vooral die met een geschiedenis van bijten, kunnen worden getraind om een muilkorf te dragen in bepaalde situaties, zoals bij een bezoek aan de dierenarts of bij het ontmoeten van nieuwe honden. Helaas zijn sommige honden als gevolg van de ras specifieke wetgeving verplicht een muilkorf te dragen wanneer ze in het openbaar in bepaalde ruimtes zijn, zelfs als ze geen tekenen hebben vertoond dat ze er een nodig hebben. Deze muilkorf wet geldt niet voor een Jack Russel zolang hij of zij niet agressief is. 

Moderne Jack Russel muilkorven

Moderne muilkorven zijn gemaakt om comfortabel te passen op Jack Russels, en modellen zijn er in verschillende vormen en maten, zelfs geschikt voor kortharige rassen. Het trainen van je Jack Russel om een muilkorf te accepteren is een belangrijke stap die met geduld en consistentie moet worden behandeld om je Jack Russel op te zetten voor succes. Hier op Bol.com kan je verschillen soorten en maten muilkorven vinden zodat de juiste muilkorf voor jouw Jack Russel altijd te vinden is!

Plaats een reactie