Jack Russel kruising

In dit blog alles over de verschillende Jack Russel kruisingen. Er zijn zoveel redenen om van Jack Russell Terriërs te houden; ze hebben een groot hart en een breed scala aan vaardigheden. Jack Russells werden traditioneel gebruikt als vossenjachthonden, maar zijn nu beter bekend als fantastische familie pups. Over het algemeen zijn Jack Russels vol energie, speels en hebben ze de neiging om een beetje koppig te zijn! Ze zijn ook een van de meer vocale rassen, dus socialisatie en training zijn echt belangrijk als het gaat om Jack Russells. Je wilt geen ondeugende Jack Russel aan je handen hebben – deze kleine honden kunnen in grote problemen raken! Maar met de juiste zorg en aandacht ontwikkelen de meeste zich tot trouwe en gelukkige metgezellen. Ze zijn ook erg moedig en beschermend, waardoor ze uitstekende waakhonden zijn. Naast de standaard Jack Russel zijn er veel kruisingen op de markt. 

De Jack-Rat Terrier: Jack Russell Terrier x Rat Terrier

Een Jack Russell gekruist met een Rat Terriër betekent een verdubbeling van de terriër, dus je gaat een echte bundel energie op je handen hebben. Ze hebben veel lichaamsbeweging nodig en kunnen het beste in een voorstedelijke of landelijke omgeving. Deze honden hebben ook een sterke prooi drive; ze zullen in alle verschillende richtingen weglopen tijdens de wandeling, dus houdt ze goed in de gaten! Zo niet, dan zullen ze zeker in een soort van onheil terechtkomen. Echter, ondanks hun hyperactieve karakter zijn Jack Rat Terriërs matig makkelijk te trainen, en gezellig. Ze kunnen een goede keuze zijn voor de eerste keer eigenaren, zolang ze maar bereid zijn om met hun vuurwerkpersoonlijkheden om te gaan! Dit is dan ook een van de populairdere Jack Russel kruisingen. 

Jack russel kruising

De Jackabee: Jack Russell Terrier & Beagle

De Jackabee Jack Russel kruising weegt meestal tussen de 15 en 30 pond en kan tot 15 centimeter hoog worden. Er zijn 2 Beagle maten, de pocket Beagle en de standaard Beagle, dus zorg ervoor dat je zijn Beagle ouder ziet als de maat belangrijk voor je is. Zijn kleuren zullen wit, bruin en zwart zijn, en hij zal waarschijnlijk ook de grote flaporen van de Beagle erven. De Jackabee is een zeer leergierige kruising, die graag tijd doorbrengt met hun familie. Deze geluksvogel zal graag op avontuur gaan met zijn familie, en met zijn jachtneus en liefde (of haat!) voor ongedierte zal deze kerel sneller weg zijn dan je Jackabee kan zeggen, dus hij kan waarschijnlijk ook beter aan de lijn gehouden worden. Hij is een schattige taart die zijn familie aanbidt, en deze Jack Russel kruising zal een hapje lusten, of drie!

De Jackshund: Jack Russell x Dachshund

Een Jack Russell en Dachshund mix / kruising, de Jackshund is een onderhoudsarme hond die perfect is voor oudere paren. Ze hebben minder beweging nodig dan hun Jack Russell ouder (30-45 minuten per dag zou moeten volstaan). Door hun relaxte karakter zijn ze ook goed met kinderen. Door hun liefdevolle en aanhankelijke persoonlijkheid kunnen Jackshunds gevoelig zijn voor verlatingsangst. Je moet ze van jongs af aan gewend laten raken aan de tijd alleen, als dat mogelijk is. Laat deze jongens niet te comfortabel worden, Jackshunds zijn ook gevoelig voor overgewicht. Je moet op hun dieet letten en deze Jack Russel kruising regelmatig meenemen voor een wandeling.

De Jack-a-Ranian: Jack Russell x Pomeranian

De Jack-a-Ranian is een product van de kruising tussen een Jack russel en een Pomeranian. Dit is een energierijke hond! Hoewel ze niet zoveel beweging nodig hebben als een Jack Russell, zouden Jack-a-Ranians minstens een uur per dag moeten bewegen, zodat je geen destructieve poep op je handen hebt. Door hun hoge niveau van energie en koppigheid kunnen ze moeilijk te trainen zijn als je niet de juiste motivatoren vindt. Geduld is de sleutel! Ze verliezen veel haar – dus wees voorbereid op regelmatige verzorging en regelmatige stofzuigersessies. Deze Jack Russel kruising heeft een zeer liefdevolle en aanhankelijke persoonlijkheid, dus het zal zoveel mogelijk om je heen willen zijn!

De Jack Chi: Jack Russell x Chihuahua

Ook wel bekend als de Jackhuahua, dit is een kruising tussen een Jack Russell en een Chihuahua. Het is niet verwonderlijk dat deze kleine dingen barsten van de energie. Ze zijn uiterst speels, gezellig en houden elke eigenaar waarschijnlijk scherp. Ze kunnen fatsoenlijke huisdieren maken als ze van jongs af aan goed gesocialiseerd zijn. Training kan moeilijk zijn, vanwege hun hoofd sterke karakters, maar het is primordiaal! Zonder dat kan je een oncontroleerbare poep op je handen krijgen! Helaas is Jack Chis gevoelig voor bepaalde gezondheidskwesties, vooral voor allergieën.

kruising jack russel

De Jack-a-Bee: Jack Russell x Beagle

Kruis een Jack Russell met een Beagle en je eindigt met een Jack-a-Bee. Dit is een stoere, stoere kleine hond die geweldig is in de buurt van kinderen. Hoewel ze een goede familiehond kunnen zijn, kan Jack-a-Bees een beetje koppig en eigenwijs zijn – wat betekent dat ze moeilijk te trainen zijn voor de beginnende eigenaar. Ze hebben veel beweging nodig, maar er moet voorzichtig mee worden omgesprongen als ze op pad gaan. Deze honden hebben zowel een sterke prooi drive als een geweldige neus, perfect om een geur te volgen voor mijlen en mijlen…hoezeer je ze ook probeert terug te roepen naar jou! Als je een tuin hebt, verwacht dan niet dat je het netjes en opgeruimd houdt met deze graafmachine in de buurt! Ook dit is een populaire Jack Russel kruising. 

De Jack-a-Poo: Jack Russell x Poedel

Je hebt deze waarschijnlijk al geraden, maar voor het geval dat, de Jack-a-Poo een Jack Russell/Poodle mix is. De Jack-a-Poo wordt ook wel de Jackadoodle genoemd en staat bekend om zijn energieke en trouwe karakter. Ze kunnen een beetje luidruchtig zijn, en door hun onafhankelijke karakter kunnen ze moeite hebben om zich aan te passen aan nieuwe omgevingen als ze ouder worden. Ze kunnen ook nogal afstandelijk zijn tegenover vreemden, dus het is een goed idee om ze al op jonge leeftijd te socialiseren. Ze zijn een van de gezondste Jack Russell kruisingen; ze hebben een gemiddelde levensverwachting van 12-15 jaar.

Meer weten over Jack russell kruisingen?

Wil je meer weten over Jack Russel kruisingen? Of over het verzorgen en opvoeden van je Jack Russel? Bekijk dan eens het Jack Russel Handboek

handboek jack russel

Jack Russel handboek Downloaden