Chihuahua x Jack Russel

Een Jack Russel Chihuahua Mix, ook bekend als de Jack Chi of de Jackahuahua, is, je raadt het al, een kruising tussen een Jack Russell en een Chihuahua! Deze pups zijn klein, ze zijn slechts 15 centimeter hoog, maar ze hebben zeker geen gebrek aan persoonlijkheid. Pittig en leuk, deze schattige kleine schoothondjes zullen u op uw tenen houden en voortdurend vermaken. Als je klaar bent om je huis te delen met een hond die veel beweging en mentale stimulatie nodig heeft, maar ook intelligent, vriendelijk, en altijd klaar om te knuffelen? Dan zou dit designerras, de Chihuahua x Jack Russel, een ideale keuze kunnen zijn. Het moet gezegd worden dat de Jack Chi een beetje een uitdaging kan zijn, ondanks zijn vele fantastische kwaliteiten en zijn absoluut schattige uiterlijk. Je moet voorbereid zijn. Je moet weten waar je mee te maken hebt. 

Oorsprong Chihuahua x Jack Russel                       

Design honden zijn een vrij recente trend in de wereld van de hondenfokkerij dus zo ook de Jack Russel x Chihuahua. Tot voor kort waren kruisingen puur incidenteel. Geen enkele fokker zou opzettelijk twee raszuivere honden mengen, tenzij het een onderdeel was van een lange-termijn multigenerationeel fokprogramma. Echter, toen de Labradoodle populair werd in de jaren 1980, veranderde dit allemaal. Hybriden, of eerste generatie mixen, werden zeer gewild en een heleboel verschillende rassen werden een onderdeel van de kruisings trend in de Verenigde Staten. De Jack Chi / Chihuahua x Jack Russel was één van de grote successen van deze kruisingsgolf. Helaas weten we niet veel meer over het ras, buiten het feit dat het waarschijnlijk is ontstaan op het hoogtepunt van de designer honden rage- ergens in de laatste 20 jaar. Er werd gewoon niet veel documentatie bijgehouden over deze Jack Russel x Chihuahua’s.

Chihuahua x Jack Russel

Uiterlijk Chihuahua x Jack Russel

De Jack Russel Chihuahua Mix is geen raszuivere hond, dus er is geen rasstandaard. Dit betekent dat je niet helemaal zeker kunt zijn hoe je Jack Russel Chihuahua Mix eruit zal zien! Je Jack Chi kan meer lijken op hun Jack Russel Terrier ouder of meer op hun Chihuahua ouder. Vaak lijken deze honden meer op de Jack Russel Terrier, maar soms nemen ze de vorm aan van de Chihuahua. Hun oren kunnen ofwel rechtop en puntig zijn of zacht en slap. Hoe dan ook, deze pups hebben normaal gesproken grote oren. De Jack Russel Terrier Mix is normaal tussen de 10 en 15 centimeter hoog en weegt tussen de 8 en 18 pond, waarbij de reuen groter en zwaarder zijn dan de teven. Ze worden geclassificeerd als een klein ras.

Stamboom Chihuahua x Jack Russel

Als het gaat om het trainen van w Jack Russel x Chihuahua, wees bereid om geduldig en consequent te blijven. De Jack Chi is een kruising tussen een raszuivere Chihuahua en Jack Russel Terrier. Dit is een eerste generatie of F1 mix, wat betekent dat de puppy’s meestal een product zijn van twee raszuivere ouders. Ondanks het feit dat zijn beide ouders raszuivere honden zijn, is de Jack Chi niet erkend door de Amerikaanse Kennel Club. In de ogen van de grote hondenorganisaties zijn designer honden mormels met een mooie naam en voldoen ze niet aan de noodzakelijke eisen voor erkenning. Als gevolg daarvan zullen Chihuahua x Jack Russel puppy’s geen stamboom papieren hebben. Dat is jammer, maar als de populariteit van designer hondenrassen blijft groeien, zal het vooroordeel van de Amerikaanse Kennel Club tegen dit soort honden moeten veranderen. Het is slechts een kwestie van tijd. 

Voeding/Dieet Chihuahua x Jack Russel

Zoals de meeste honden, doet de Jack Russel Terrier en Chihuahua kruising het het beste op droogvoer van hoge kwaliteit voor honden. Brokken voldoen aan hun voedingsbehoeften omdat ze eiwitten op vleesbasis, koolhydraten en gezonde vetten bevatten in precies de juiste verhouding. Niet alle droogvoeders zijn echter hetzelfde: alleen premium brokken, gemaakt van hoogwaardige ingrediënten, zijn een goede keuze voor uw pup. Bovendien moet de mix die je kiest geschikt zijn voor hun leeftijd, grootte en activiteitsniveau. Als u niet zeker weet welke voeding en portiegrootte geschikt is voor jouw hond, raadpleeg dan altijd jouw dierenarts. Niet alle honden zijn hetzelfde en zelfs de aanbevelingen voor premium brokken kunnen onmogelijk met alle factoren rekening houden. Wil je meer weten over het opvoeden van een Jack Russel of kruising zoals die met de chihuahua, klik dan hier.

handboek jack russel

Jack Russel handboek Downloaden