Jack Russel vereniging

Er zijn erg veel Jack Russel verenigingen te vinden in Nederland. Een vereniging kan je helpen met de aanschaf van een Jack Russel tot aan socialisatie en opvoeding. Nederlandse verenigingen bieden je de mogelijkheid om je aan te melden online, meestal hoef je hier niet per se een Jack Russel te hebben en zo kan je alvast kennis maken met alle mensen die zich hebben aangemeld en zo kan je alvast informatie over de Jack Russel uitwisselen. Je hebt ervaringsdeskundigen van de Jack Russel die je precies kunnen vertellen waar je op moet letten en wat je beter kunt doen met de opvoeding en socialisatie van je Jack Russel. Hierdoor zijn verenigingen voor Jack Russels in Nederland erg handig. 

Gezondheidscertificaten Jack Russel vereniging

De fokker van je Jack Russel moet volgens de Jack Russel verenigingen een veterinair certificaat kunnen overleggen, dat de baasjes van de puppy vrijwaart van oor-, knie- en oogproblemen. Als de fokker niet in staat of niet bereid is om je het certificaat van de ouders van de Jack Russel pup te laten zien, loop dan weg. Dit is geen goed teken en Jack Russel verenigingen vinden dat je wanneer je hier een Jack Russel koopt je niet weet wat je koopt, hier kunnen veel problemen van komen. 

jack russel vereniging

Jack Russels vereniging advies – Glaucoom

Zo zijn er nog een aantal medische aandoeningen bij Jack Russels waar verenigingen voor waken ,zoals Glaucoom. Glaucoom is een aandoening waarbij druk wordt uitgeoefend op het oog van de Jack Russel, waardoor er geen adequate afvoer van vocht uit het oog plaatsvindt. Glaucoom is een ernstige aandoening die snel chronisch wordt als het niet wordt behandeld, waardoor uiteindelijk de oogzenuw wordt beschadigd en het zicht in het aangetaste oog verloren gaat.

Jack Russels vereniging advies – Progressieve netvlies-atrofie (PRA) 

Nederlandse Jack Russel verenigingen waarschuwen voor de ogen van Jack Russels van fokkers. Progressieve netvlies-atrofie (PRA) is een aandoening die de ogen van de hond aantast. Het netvlies is een laagje lichtgevoelige cellen aan de achterkant van het oog. Het netvlies bevat fotoreceptoren of lichtgevoelige cellen. De lens richt het licht op het netvlies, dat het licht vervolgens omzet in elektrische signalen die door de hersenen van de hond worden verwerkt en geïnterpreteerd.

Jack Russels vereniging advies  – Cataracten bij Jack Russels

De ogen van je Jack Russel moeten er helder uitzien volgens Nederlandse verenigingen. Als je enige ondoorzichtigheid in de ooglens opmerkt, kan dit de schuld zijn van een staar. Cataracten kunnen klein zijn en een zeer kleine negatieve invloed hebben op het gezichtsvermogen van de hond. Meer significante staar kan echter wazig zicht veroorzaken. Uiteindelijk kan de hele lens aangetast worden en zal de hond al zijn zicht verliezen. Cataracten kunnen chirurgisch worden behandeld, maar dat kan erg duur zijn, en er is geen garantie dat cataract niet meer voorkomt.

Voor meer van dit soort gezondheidsadviezen kan je contact opnemen met de Jack Russel vereniging bij jou in de buurt. 

Jack Russel sport bij Jack Russel vereniging

Wanneer je een sport wilt beoefenen met een Jack Russel dan is dit mogelijk om te doen bij en op een vereniging. Er zijn veel hondensporten die zich lenen voor de meer actieve hond en baas! Zo kan je denken aan behendigheid, flyball gehoorzaamheid, apporteersport en dergelijke. Een Jack Russel sport is vaak iets wat je doet bij een  vereniging. Dit betekent dat je lid wordt van een vereniging en zo ‘sport’ je met je Jack Russel. Dit is natuurlijk niet nodig, want voor bepaalde sporten kun je zelf veel materiaal kopen. In dat geval is het belangrijk dat je voldoende ruimte hebt en weet hoe je je hond moet begeleiden. Als je met je Jack Russel sport bij een vereniging dan kan je hond gelijk socialiseren met de rest van de honden die daar zijn. Voor meer informatie over de Jack Russel en verenigingen kan je het Jack Russel handboek bekijken.

handboek jack russel

Jack Russel handboek Downloaden