Jack Russel deken

Net als wij vinden Jack Russels het prettig om thuis te zijn, vooral als ze in slaap vallen onder een deken. Je hebt misschien gemerkt dat je Jack Russel probeert te knuffelen op de bank door onder zich onder een voorwerp of deken te graven. Dekens die ontworpen zijn voor honden zijn niet zo verschillend van dekens die ontworpen zijn voor mensen, hoewel sommige honden specifieke kenmerken hebben, zoals weerstand tegen kauwen en ongelukken. Hieronder lees je welke overwegingen je moet nemen bij het kiezen van dekens voor jouw Jack Russel. 

Functie van de deken voor de Jack Russel 

Dekens hebben twee belangrijke functies voor Jack Russels: ze bieden bescherming en comfort. Dekens die je meubels beschermen tegen bijten, klauwen en vuil zijn meestal groter, zodat je ze over een bank of een autostoel kunt leggen. Deze dekens zijn duurzamer dan hondendekens die ontworpen zijn om comfort en veiligheid te bieden, die kleiner en zachter zijn. Hondendekens die gericht zijn op comfort en zachtheid zijn meestal gemaakt van fleece, dat ook voor warmte bij je Jack Russel zorgt, of velours, dat een pluche materiaal is. Dekens die zijn ontworpen voor bescherming zijn over het algemeen gemaakt van microvezel, een duurzaam synthetisch materiaal, dat vrij dun kan zijn.

Zo weet je precies welke deken je nodig hebt voor je Jack Russel voor de situatie waarin je de deken voor wilt gebruiken. 

jack russel deken

Afmetingen van de Jack Russel deken

Hoewel de grootte van de deken belangrijk is voor de bescherming van je meubels, maakt het niet veel uit voor het comfort van je Jack Russel. Sommige honden houden ervan om op dekens te rusten, terwijl andere zich graag in de deken rollen of inpakken. Kijk naar de gewoontes van je Jack Russel in plaats van naar hun grootte als je om deze reden een deken kiest. Een hond die graag een hol maakt en zijn deken rolt, heeft daarvoor meer materiaal nodig dan een Jack Russel die er op gaat zitten of liggen. Als je hond de deken ’s nachts bij koud weer gebruikt om zich warm te houden, denk dan aan een fleece deken, die dik is en voor veel warmte zorgt. Kleinere en/of kortharige honden krijgen het makkelijker koud dan grotere en/of harige. Bijvoorbeeld, een dikke deken die werkt voor een kortharige chihuahua zou te warm zijn voor een groter, langharig ras.

Deken voor je Jack Russel kopen

Je kunt kleine hondendekens voor de Jack Russel makkelijk vinden voor een budget van 10 euro, die warmte en wat duurzaamheid bieden. Middenklasse dekens tussen de 10 en 20 euro zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en maten. Grote dekens die waterdicht zijn kosten vaak wat meer. Bekijk hoeveel geld jij wilt besteden aan een deken voor jouw Jack Russel en bekijk ook waar je precies de deken voor wilt gebruikten zodat je de juiste deken kiest. Bekijk hier de hondendekens die op Bol.com verkrijgbaar zijn voor Jack Russels.