Jack Russel mand

In dit artikel meer handige info over de Jack Russel mand. Er is niets zo ontspannend en verjongend als een goede nachtrust. Dit geldt niet alleen voor mensen, maar ook voor honden. Honden slapen tussen 12 en 18 uur per dag, afhankelijk van de leeftijd. Ze hebben dus een comfortabel bed nodig om op te slapen, net als jij. Hoewel je jouw pup af en toe, of vaak, ’s nachts aan je zijde vindt, hebben honden een eigen bed nodig. Dan kunnen ze, zelfs als je er niet bent, ontspannen op een plek die aan hen is opgedragen.  Een mand biedt je Jack Russel een ruimte die niet alleen comfortabel is, maar ook ondersteunend en zacht. Bedenk hoe jij het beste kunt slapen. Voel je zich niet beter op een comfortabel bed met je hoofd ondersteund door een kussen? Er zijn verschillende eigenschappen die zorgen voor een goede mand voor jouw Jack Russel. 

Een goede mand ondersteunt gewrichten van de Jack Russel

Naarmate Jack Russels ouder worden, kunnen ze problemen ontwikkelen zoals artritis, heupdysplasie en andere gewrichtsproblemen. Om te helpen bij deze problemen is een ondersteunend mand noodzakelijk om het lichaam van je Jack Russel te beschermen en verlichting te bieden van de pijn die gepaard gaat met leeftijd gerelateerde gezondheidsproblemen. Een comfortabele hondenmand ondersteunt ook de gewrichten van Jack Russel puppy’s die zich ontwikkelen en zorgt voor een goede nachtrust.

jack russel mand

manden zorgen voor een betere slaap voor je Jack Russel

Jack Russels hebben, net als mensen, een goede kwaliteit van de slaap nodig om gezond te blijven, hierin speelt de mand een belangrijke rol. Niet alleen dat, maar een goede nachtrust verbetert het geheugen van je hond en kan jouw Jack Russel zelfs slimmer maken. Dat komt omdat wanneer honden nieuwe commando’s leren, ze de neiging hebben om die commando’s beter te herhalen als ze goed slapen. Immers, wanneer pups goed uitgerust zijn, hebben ze meer energie om te leren. Net als mensen hebben ook honden een goede nachtrust nodig om gezond te blijven. Dit is vooral belangrijk voor oudere Jack Russels en grotere rassen die wat meer slaap nodig hebben dan hun jongere, kleinere soortgenoten. Een gezellig bed dat hun lichaam koestert, moedigt de Jack Russel pups aan om te gaan slapen en de hele nacht te blijven slapen in hun mand. 

Goede hondenmanden zijn gemakkelijk schoon te maken

Jack Russels kunnen veel vuil en ongedierte opsporen, zoals vlooien, dus het is belangrijk dat je hun mand gemakkelijk kunt schoonmaken. Zoek een goede mand met een afneembare hoes die je gemakkelijk wekelijks in de was kunt gooien. Dit helpt hondenhaar, huidschilfers en ziektekiemen tot een minimum te beperken. Je wil ook een bed dat zelf machine wasbaar en sneldrogend is. Dit is vooral belangrijk voor oudere Jack Russels die last kunnen hebben van incontinentieproblemen en jonge pups die nog aan het zindelijk worden zijn.

Mand Jack Russel kopen

Nu je weet waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een mand voor je Jack Russel kan je op zoek gaan naar de juiste hondenmand voor jouw situatie. Bekijk hier de verschillende soorten en maten manden die er te vinden zijn op Bol.com. Er is zoveel keuze dat de juiste mand voor jou Jack Russel er wel tussen moet zitten.