Jack Russel voer

Er zijn een aantal potentiële diëten voor Jack Russels, maar het kan moeilijk zijn om te bepalen welke het beste voer is voor je viervoeter. Om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen, moet je rekening houden met bepaalde factoren. Het is belangrijk om te onthouden dat alle honden individuen zijn, en welk dieet voor de hond van je vriend goed zou kunnen zijn, kan volledig ongeschikt zijn voor jouw Jack Russel. Als het gaat om dagelijks voer voor je Jack Russel, is het belangrijk om met je dierenarts te overleggen. Het is volkomen acceptabel om je Jack Russel een zuiver brokkenvoer te geven. Of je kunt hun voeding mengen met wat gekookt of rauw vlees, vis, groenten en rijst. Veel eigenaren houden ervan om hun honden rauw vlees te voeren, en hoewel dit voor sommige honden erg goed kan zijn, zijn er een aantal belangrijke overwegingen waar je zich bewust van moet zijn. 

Hoeveelheid Jack Russel voer

De hoeveelheid voer die je lieve Jack Russel nodig heeft, hangt grotendeels af van de grootte, het ras en de leeftijd van je hond, en ook van hoe regelmatig hij oefent. De sleutel is om ervoor te zorgen dat je je Jack Russel niet over- of ondervoert. Als je twijfelt, vraag dan de dierenarts om het dieet en de voeding van je Jack Russel te beoordelen, evenals de conditie van zijn lichaam en de algehele gezondheid. Zorg er altijd voor dat je hond goed gehydrateerd is. Dit betekent dat je ervoor zorgt dat hun waterbak te allen tijde wordt gevuld en dagelijks wordt ververst, zodat ze zichzelf kunnen helpen om water te geven wanneer ze dat nodig hebben of willen. Voer en water zijn de belangrijkste levensbehoeften van de Jack Russel. 

Jack Russel voer

Gezonde grootte en gewicht Jack Russel

De hoeveelheid voer bepaald uiteindelijk ook de gezondheid van de Jack Russel. Bij het beoordelen van de grootte en het gewicht van je Jack Russel is het veel belangrijker om naar hun lichaamsvorm te kijken dan naar hun gewicht. Je wilt dat je hond mager is, wat betekent dat je hun ribben moet kunnen voelen als je met je vingers stevig over hun zij loopt en een bepaalde taille ziet. Je Jack Russel moet niet te mager zijn. Dan kan je beter wat meer voer aan de Jack Russel geven. Zwaarlijvigheid bij Jack Russels hangt samen met een verminderde levensduur en ziekten zoals artrose, en het is volledig te voorkomen door iets minder voer aan te bieden en je Jack Russel iets meer te laten bewegen. 

Jack Russel voer en de 10% snack regel

Traktaties en snacks zouden slechts 10% van de dagelijkse calorieën van een hond moeten uitmaken. Het Jack Russel voer zou dus 90% van de calorieën moeten bevatten. Om een idee te krijgen hoeveel traktaties dat zijn, vraag het aan je dierenarts. Zij kunnen een aanbeveling doen op basis van de traktaties die je Jack Russel lekker vindt, hun gewicht en hoe actief ze zijn. Maar honden houden hoe dan ook van traktaties. En mensen houden ervan om hun hond traktaties te geven. Het is een manier om een band op te bouwen met je Jack Russel, en dat is een goede zaak. 

Hierbij een link naar het bestverkochte voer voor Jack Russels op Bol.com