Jack Russel kennel

Als je weet dat je klaar bent om een huisdier of puppy te kopen, moet je nog bepalen waar je de Jack Russel gaat kopen, zoals in een kennel. Maar voordat je deze levens veranderende beslissing neemt, moet je zich een paar vragen stellen om er zeker van te zijn dat jij voorbereid bent, dat jouw familie en huis klaar zijn, en dat je de juiste Jack Russel kiest uit het kennel. Een hond of puppy is een enorme inzet van tijd, geld en energie, en je moet ervoor zorgen dat je klaar bent voordat je een huisdier mee naar huis neemt. Je moet ook rekening houden met de potentiële behoeften van een hond in de toekomst. Het adopteren van een puppy is anders dan het adopteren van een volwassen hond, en het adopteren van een oudere hond heeft ook zijn eigen uitdagingen. Bepaal dus voor je naar de kennel gaat om de Jack Russels te bekijken of je behoefte hebt aan een pup of volwassen hond. 

Jack Russel puppy’s uit de kennel

Bij puppy’s moet je soms rekening houden met de kosten van vaccinatie, sterilisatie en sterilisatie, training en socialisatie lessen, en nieuwe apparatuur zoals riemen, kommen, speelgoed, en nog veel meer. Check de kennel waar jij je Jack Russel wilt kopen voor de bijkomende kosten. Puppy’s vereisen veel stimulatie en spelen, en ook regelmatig dutjes. Hun immuunsysteem is niet altijd volledig ontwikkeld, en ze kunnen medische behoeften hebben die volwassen honden niet hebben. Ze zijn misschien niet zindelijk, dus wees bereid om sommige ongelukken op te ruimen. Vraag altijd alle beschikbare informatie over de Jack Russel die het kennel kan bieden. 

jack russel kennel

Volwassen Jack Russel uit de kennel

Volwassen Jack Russels uit de kennel zijn meestal op de hoogte van vaccins en zijn al gesteriliseerd of gecastreerd door hun asiel. Ze hebben de neiging om de basiscommando’s te begrijpen en zijn misschien begonnen met een soort van gedragstraining. Goede asielen en verenigingen zullen vaak werken met honden in hun zorg om hen te leren sociaal en goed gedragen te zijn, omdat het hun kansen om geadopteerd te worden vergroot. Dit is iets wat je aan jouw lokale Jack Russel kennel moet vragen. Volwassen honden hebben behoefte aan beweging en hebben mentale stimulatie nodig. Het is belangrijk dat je ze bij kunt houden. 

Senioren honden uit de kennel

Senioren Jack Russels uit de kennel hebben de neiging om meer ontspannen te zijn. Hoewel hun bewegingsbehoeften misschien niet zo extreem zijn als bij pups of volwassen honden, hebben ze soms wel te maken met gezondheidsproblemen die moeten worden aangepakt. Je zult ook voorbereid moeten zijn op de verzorging aan het einde van het leven. Senior honden zijn echter meer gewend aan het leven met mensen en kunnen zich gemakkelijk hechten. Ze zorgen voor grote knuffelmaatjes, en ze zijn vaak een keuzehond voor oudere eigenaren die een liefhebbend huisdier willen met een hanteerbaar energieniveau.

Maak dus vooraf een goede overweging of je een Jack Russel pup, volwassen hond of senior uit het kennel wil halen. 

Is een Jack Russel uit een kennel wat voor jou?

Voordat je een Jack Russel mee naar huis neemt uit het kennel, moet je een goed, lang gesprek hebben met je familie. Zorg ervoor dat iedereen op één lijn zit en dat ieders verantwoordelijkheden duidelijk worden gemaakt. Wie wordt de hoofdverzorger? Wie doet de voeding, het baden, het wandelen, enzovoort? Als je menselijke familie eenmaal aan boord is, moet je er ook voor zorgen dat je andere harige familieleden, als je die hebt, er klaar voor zijn. Als je al honden of katten heeft, zorg er dan voor dat ze in staat zijn om met andere dieren om te gaan. Bezoek een hondenpark of laat een vriend hun huisdieren meenemen naar uw huis voor een bezoek.

Wil je meer informatie over Jack Russels uit de kennel of algemene informatie? Bekijk dan het handboek voor de Jack Russel. 

handboek jack russel

Jack Russel handboek Downloaden