Jack Russel kussen

Zelfs als je Jack Russel bij jou in je bed mag slapen, zou elke hond een eigen bed of kussen moeten hebben, of twee of drie of vier, eigenlijk. Er zijn genoeg voordelen aan het hebben van honden kussens. Ze kunnen worden gebruikt om overdag te luieren en ’s nachts in te slapen. In tegenstelling tot de vloer houdt een kussen je Jack Russel warm, ondersteunt het gewrichten en voorkomt het eelt. En in tegenstelling tot een bank of een echt bed zijn honden kussens ruimtes die de Jack Russel pups of volwassen honden helemaal voor zichzelf kunnen hebben. 

jack russel kussen

Voordelen van een kussen voor je Jack Russel

Hondenbedden en kussens kan je ook meenemen op reis, zodat je Jack Russel zich prettig voelt en op een vertrouwde plek kan slapen. Ze rusten dan makkelijker en voelen zich minder angstig.  kussens zijn meestal ook gemakkelijk te wassen, wat het leven gemakkelijker maakt als je hond ongelukken heeft, last krijgt van vlooien of mijten, of gewoon in iets stinkends rolt. Een kussen voor je Jack Russel moet niet worden gebruikt als een plek voor straf of opsluiting. Het is een veilige plek die alleen aan jouw hond toebehoort, en ze moeten zich er altijd veilig in voelen.

Welk honden kussen voor mijn Jack Russel? 

Kussens voor jouw Jack Russel kunnen net zo eenvoudig zijn als je oude kussen of net zo mooi als een smeedijzeren frame met een kanten overkapping. Jouw keuze hangt af van je smaak, budget en inrichting, maar het kan zijn dat je hond een voorkeur uitdrukt door het bed van een andere hond over te nemen. Houd in de gaten waar je Jack Russel zich het meest comfortabel voelt, omdat dit jou kan helpen om te beslissen welk kussen het beste is voor jouw Jack Russel en de situatie in huis. Er zijn zoveel honden kussens op de markt. Hoe kies je de beste? Er zijn veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden, zoals de grootte, de kosten, het comfort, de medische behoeften van je Jack Russel en het gemak van het kussen.

Bekijk hier welke kussens je allemaal uit kunt kiezen voor jouw Jack Russel.