Jack Russel omheining

Een omheining is een manier om je kostbare Jack Russel te beschermen en waarschijnlijk een van de duurste kosten voor huisdieren om zich op voor te bereiden. Honden zijn nieuwsgierige wezens, en dat betekent dat ze kunnen afdwalen als ze niet ingesloten zijn. Een omheining voor je Jack Russel kan ook een extra stimulerende omgeving bieden die hij niet binnen kan krijgen. Hiervoor zijn diverse soorten hondenomheiningen om te overwegen bij het kiezen van de beste optie voor jouw gezin en Jack Russel.

Waarom zou ik een omheining installeren voor mijn Jack Russel?

Hekken als omheining zijn in principe een verlengstuk van je huis voor je Jack Russel. Ze kunnen een uitlaatklep zijn voor extra energie als je tuin groot genoeg is, maar wat nog belangrijker is, een omheining geeft je Jack Russel de vrijheid om te kiezen voor verrijking buitenshuis. 

jack russel omheining

Kosten voor het installeren van een Jack Russel omheining 

De kosten voor het installeren van een omheining voor jouw Jack Russel zijn sterk afhankelijk van verschillende factoren. Een typisch houten hek als omheining is aan de duurdere kant, terwijl een draad of kettingschakel hek een goedkopere barrière hek type is. Een elektrische afrastering of virtuele afrastering kan vaak ongeveer de helft van de kosten van een fysieke afrastering zijn, maar alleen als je het zelf doet. Let hier goed op wanneer je een omheining voor jouw Jack Russel wilt plaatsen. 

Omheining training van je Jack Russel

Afhankelijk van het type omheining dat je voor je Jack Russel kiest, kan er sprake zijn van enige training. Virtuele en elektrische hekken werken door je Jack Russel te waarschuwen dat ze de omtrek naderen door een reeks geluidstonen vrij te geven of door een statische correctie in gang te zetten. Een goede stap zou zijn om in te checken bij je lokale hondentrainer of dierenwinkel om hun mening te krijgen over de beste afrasteringsoptie voor de behoeften van je gezin. Hun aanbeveling kan van vele factoren afhangen, waaronder het in aanmerking nemen van de levensfase waar je Jack Russel zich bevindt tijdens de training. Een simpele houten omheining vereist weinig tot geen extra training voor je Jack Russel.