Jack Russel autobench

Of je nu op een lange road trip gaat of voor een korte rit, autorijden met een Jack Russel kan heel leuk zijn. Echter, reizen met honden in een auto kan veel veiligheidsrisico’s met zich meebrengen. Jack Russels moeten veilig zitten in de auto op de achterbank in een autobench. Dierenartsen adviseren honden van elke grootte in een autobench of drager, zowel voor de veiligheid van de hond als om afleiding te verhinderen terwijl je rijdt. Indien mogelijk, zou de autobench in de achterbank van een auto of de laadruimte van een SUV, stationwagon of minibus moeten worden vastgezet, zodat de autobench met daarin de Jack Russel tijdens een plotselinge stop niet kan verschuiven. 

Waarom een autobench voor je Jack Russel?

Vergeet niet dat deze richtlijnen voor het reizen met honden in een autobench net zo goed voor de veiligheid van je Jack Russel zijn als die van jezelf en de andere passagiers. Daarom moeten honden van elke grootte veilig worden vasgezet. Je kleine pup kan blij zijn om zich op te krullen in je schoot tijdens de reis, maar net zoals het niet veilig zou zijn om een kind op je schoot te houden tijdens het rijden, is het niet veiliger voor je hond. Als je je Jack Russel tijdens de reis in een autobench zet, ongeacht het ras of de grootte, is het veel waarschijnlijker dat je samen bestemming veilig zullen bereiken.

jack russel autobench

Grootte autobench Jack Russel

De autobench zelf moet groot genoeg zijn voor je Jack Russel om op te staan, zich om te draaien, te gaan zitten en comfortabel te gaan liggen, terwijl hij niet zo groot is dat de hond in de kist kan worden rondgeslingerd terwijl de auto beweegt. Het moet ook zorgen voor voldoende ventilatie. Je kunt de autobench comfortabeler maken voor je Jack Russel door de vloer te bekleden met dekens, en zelfs nog een stap verder gaan om te beschermen tegen verwondingen door de zijkanten te bekleden met schuim. Zorg ervoor dat je Jack Russel niet probeert te eten of te kauwen op het materiaal dat je gebruikt voor het opvullen van de extra ruimtes in de autobench.

Wanneer er geen achterbank is

Terwijl de achterkant van de auto over het algemeen het veiligst is om een autobench met je Jack Russel te plaatsen, vooral door mogelijke verwondingen door de airbags op de voorstoel, is er soms geen achterbank of laadruimte, zoals het geval is bij kleine busjes of tweezits auto’s. In dit geval kan je je Jack Russel het beste in de autobench in de passagiersstoel vastzetten en de airbags aan de passagierszijde uitzetten. Als je Jack Russel te groot is voor een autobench om in de voorstoel te passen, gebruik dan een veiligheidsgordel om hem vast te zetten. Hij mag in geen geval achterin een open pick-up truck rijden. Bekijk hier de verschillende autobenchen voor Jack Russels die er te vinden zijn op Bol.com. Zo kan je er gelijk een autobench voor je Jack Russel bestellen!