Jack Russel hok

Terwijl hokken beelden kunnen opleveren van verdrietige Jack Russels die buiten en weg van hun familie wonen, is de waarheid dat, als ze goed worden gebruikt, moderne hondenhokken een heel ander doel dienen. hokken voor buiten zijn geweldig om te hebben als je huis een tuin heeft, omdat ze bescherming kunnen bieden tegen de elementen terwijl je Jack Russel tijdelijk buiten is – en voordat hij terugkomt om te ontspannen op de bank voor de nacht. Een hok kan voor je Jack Russel ook een veilig toevluchtsoord zijn voor een angstige hond die de tijd wil nemen om te decompenseren of zich veilig wil voelen terwijl hij buiten is. 

Voordelen hok Jack Russel in de zomer

Een hok moet het doel dienen van een veilige en comfortabele plek voor je Jack Russel om tijdelijk buiten te rusten. Daarnaast is het belangrijk dat een hondenhok bescherming biedt tegen de weersomstandigheden. Dat betekent dat in de zomer het hok een plek val koelte en schaduw moet zijn voor je Jack Russel. Dit is eenvoudig te creëren en daarom is een hok perfect om te gebruiken in de zomer. 

jack russel hondenhok

Voordelen hok Jack Russel in de winter

In de winter kan een honden hok helpen om onderkoeling bij je Jack Russel te voorkomen en bescherming te bieden tegen regen, sneeuw, wind en extreme temperaturen. Een hondenhok is geen vervanging voor het huis waar je Jack Russel in woont en je hond kan er dan ook zeker niet permanent in wonen. Het hebben van een warme plek om te knuffelen tijdens de frisse winterdagen kan ook zorgen voor het comfort dat elke Jack Russel nodig heeft. 

Het juiste hok voor de Jack Russel kiezen

Verschillende materialen hebben voor- en nadelen, dus het kiezen van wat het beste is voor het hondenhok van je Jack Russel kan een beetje lastig zijn. hokken van composietplastic materiaal – vergelijkbaar met wat er op de meeste buitendekken wordt gebruikt zijn goed, omdat ze minder snel worden aan gekauwd dan een hok van hout. Ze zijn ook veel gemakkelijker te reinigen en te ontsmetten en trekken minder snel insecten aan. Hout daarentegen is meestal warmer en een betere keuze voor de winter. Het routinematig saneren van een hok is een nauwgezette taak: alle binnenmuren zouden moeten worden besproeid met water, alle organische stoffen (gras, vuil, uitwerpselen) zouden volledig moeten worden verwijderd, en elk oppervlak, hoekje en spleetje zou dan moeten worden geschrobd met een borstel of een handdoek, volledig gespoeld en volledig gedroogd.

Bekijk hier de verschillende hondenhokken voor Jack Russels op Bol.com