Jack Russel riem

Sommigen hebben deze terugkerende nachtmerrie waar veel Jack Russel eigenaren waarschijnlijk mee te maken hebben. Ik loop met mijn Jack Russel door het park, en plotseling, zijn riem gaat stuk. Hij loopt weg en begint in de problemen te komen voordat ik hem kan pakken. Dit is een nachtmerrie die ik niet tot leven laat komen in de werkelijkheid. De enige manier om dit te voorkomen is om een geweldige hondenriem te kiezen. Een gids om je door het proces heen te helpen en ervoor te zorgen dat je de juiste riem hebt die past bij je beoogde gebruik helpt hier goed bij. Voor dagelijkse wandelingen en lichaamsbeweging is zo’n beetje elke riem net zo goed als elke andere, maar als je Jack Russel bepaald gedrag heeft of je probeert een specifieke vaardigheid te trainen, dan zijn er bepaalde riemen op maat gemaakt zodat je sneller je doel kunt bereiken met je Jack Russel.

Voordelen van een hondenriem voor je Jack Russel

Ten eerste is het op veel plaatsen in de wereld wettelijk verplicht voor eigenaren om hun hond aan de lijn te hebben als hij in het openbaar is. Dit is om veiligheidsredenen, want een loslopende hond kan ongelukken veroorzaken of als hij agressief zou worden, heeft zijn baasje een bepaalde vorm van controle. Een riem is een eenvoudige en effectieve manier om je Jack Russel te controleren tijdens de trainingssessies. Daarnaast kan je met een riem voorkomen dat je Jack Russel andere dieren, kinderen of misschien mensen met een hondenfobie achtervolgt en bang maakt. Een riem is een essentieel instrument om te gebruiken tijdens de eerste dagen van de Jack Russel puppytijd om ze veilig te houden en je te helpen bij de training. En het is een handig hulpmiddel voor de controle en het beheer van je Jack Russel gedurende de rest van zijn leven.

jack russel riem

Verschillende soorten Jack Russel riemen

Zonder rekening te houden met de verschillende gebruikte materialen, lengtes, breedtes, kleuren en meer, kunnen Jack Russel riemen worden gegroepeerd in slechts enkele belangrijke types zoals hieronder beschreven.

De standaard hondenriem

Dit is de meest voorkomende vorm van hondenriem die wordt gebruikt voor dagelijkse wandelingen en basistrainingen met de Jack Russel. Ze zijn meestal gemaakt van nylon of leer, hoewel er andere materialen beschikbaar zijn zoals katoen en rubber, maar deze zijn niet zo duurzaam en komen dus veel minder vaak voor. Nylon en leren riemen zijn beide sterk genoeg om een volwassen Jack Russel in bedwang te houden, maar toch licht genoeg voor gebruik met een puppy.

Intrekbare Jack Russel hondenriem 

Met de intrekbare riemen kan je de lengte van de riem die je jouw Jack Russel voor de bewegingsvrijheid laat variëren. Ze werken als een meetlint met een nylonkoord dat alles kan verlengen van ongeveer 1 meter tot 10 meter, met een vergrendelmechanisme in een plastic handvat waarmee je de Jack Russel riem in verschillende lengtes kunt vastzetten. Ze vangen dan automatisch elke speling in de lijn op wanneer je het mechanisme loslaat en de lijn in het handvat terugtrekt. 

Metalen Jack Russel hondenriemen

Dit type metalen Jack Russel riem is een vervanging voor de standaard riem, zeer nuttig voor honden die de neiging hebben om te kauwen en hun riem te vernielen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende gewichten en diktes en zijn dus geschikt voor alle maten honden. Je moet je Jack Russel wel in de gaten houden als je een metalen riem gebruikt. De reden dat ze meestal worden gekocht is ook de reden dat ze problematisch kunnen zijn: Hoewel de meeste honden al snel leren dat een hondenriem onverwoestbaar is en stoppen met het kauwen ervan, zullen sommige honden blijven kauwen op de riem, zelfs tot het punt dat ze hun tanden beschadigen!

Bekijk hier de verschillende hondenriemen op Bol.com.