Jack Russel brokken

Jack Russels, zijn een high-energy ras dat bekend staat om hun eigenzinnige, gedurfde persoonlijkheden en hebben hierdoor veel en specifieke brokken nodig. Oorspronkelijk gefokt als vossenjachthonden, houden Jack Russels van graven, rennen en hardnekkig stalken van potentiële prooien. Zeer actieve honden in een klein lichaam, Jack Russels moeten worden gevoed met een hoogwaardige voeding en brokken met een knapperige textuur om hun tanden schoon te houden.

Calorieën in Jack Russel brokken 

Jack Russels wegen meestal tussen de 13 en 17 pond, honden van deze grootte hebben ongeveer 450 tot 650 calorieën per dag nodig, afhankelijk van hun activiteitenniveau en hier hebben ze dus ook de brokken voor nodig. Tenzij je hond 7 jaar of ouder is, zal het voeren van je hond de hoogste van de bedragen verantwoorden voor de energiebehoefte van de Jack Russel. Puppy’s hebben ongeveer 800 tot 900 calorieën aan brokken nodig voor een goede groei, totdat je Jack Russel ongeveer 1 jaar oud is.

jack russel brokken

Het type Jack Russel brokken en andere voeding

Voer je Jack Russel een dieet dat ten minste 75 procent droge brokken is. De knapperige textuur van dit soort voedsel zal de opbouw van tandplak en tandsteen op de tanden verminderen. De opbouw van tandplak en tandsteen kan bij kleine rassen zoals de Jack Russel tandproblemen veroorzaken. Volg de aanbevelingen van de fabrikant over hoeveel brokken je jouw hond dagelijks moet voeden, gebaseerd op het gewicht van je Jack Russel. Verdeel het dagelijkse rantsoen in minstens twee maaltijden; drie is zelfs beter voor je huisdier. Dit komt omdat de kleine maag van de Jack Russel slechts zoveel voedsel in één keer kan bevatten. Door de dagelijkse hoeveelheid brokken voor je Jack Russel in twee of drie maaltijden per dag te verdelen, kan het voer goed worden verteerd.

Ingrediënten van de Jack Russel brokken

De primaire ingrediënten in het hoogwaardige droge commerciële brokken dieet van je Jack Russel moeten eiwitten op basis van vlees zijn, zoals gevogelte, rundvlees of vis. De ingrediënten van hondenvoer worden in aflopende volgorde van hun percentage in het voer vermeld, dus de eerstgenoemde ingrediënten zijn de belangrijkste. Vermijd voedingsmiddelen met granen zoals tarwe of maïs die in de top vijf van ingrediënten staan. Ingrediënten van mindere kwaliteit, zoals bijproducten van vlees, zijn moeilijker te verteren eiwitbronnen en zouden een klein onderdeel van het voer moeten zijn. Vermijd chemische conserveringsmiddelen, waaronder butylhydroxyanisol, butylhydroxytolueen en ethoxyquine in de brokken voor je Jack Russel. Bekijk hier op Bol.com de verschillende brokken  die er op de markt zijn te vinden voor een Jack Russel.