Interesse in een puppy? Lees dit eerst

Een hond kan veel geluk brengen en is een geweldige aanwinst voor het gezin. Er komt echter ook veel verantwoordelijkheid bij om uw nieuwe huisdier gezond en gelukkig te houden. Je nieuwe vriend zal veel tijdsinvestering vragen in zorg, beweging en training. Het vereist ook investeringen in goed voedsel, medische behoeften en gerei. Dit zijn dus dingen om over na te denken voordat u een puppy adopteert. Maar de liefde en het geluk dat je puppy je teruggeeft, is echter alle moeite en tijd waard om goed voor je nieuwe beste vriend te zorgen.

Goede voeding

De juiste voeding is erg belangrijk om uw honden gezond en actief te houden. U kunt verschillende merken hondenvoer onderzoeken en het meest geschikte type voor uw puppy vinden. Telkens wanneer u probeert uw puppy’s nieuw voer te geven, moet u hun reacties op het voer controleren om te zien of het geschikt is. Het is ook van cruciaal belang om uw honden niet te veel te voeren, omdat dit hen ziek maakt en het risico op gezondheidscomplicaties verhoogt. Vers water moet altijd beschikbaar zijn voor uw puppy en houd het voedsel voor mensen beperkt of vermijd het helemaal, omdat het minerale onevenwichtigheden kan veroorzaken en sommige voedingsmiddelen giftig zijn voor honden.

Geestelijke en fysieke activiteiten

Alle honden hebben dagelijks beweging nodig om fit te blijven, energie te verbranden en mentale stimulatie te geven. Hoeveel beweging uw puppy nodig heeft, hangt af van zijn ras, leeftijd, geslacht en huidige gezondheid. Het is echter goed om een ​​regelmatig bewegingsschema aan te houden, ook al is het maar een wandeling door de buurt of u kunt samen met uw pup trainen. Je moet je puppy ook mentaal uitdagen om te voorkomen dat hij verveeld raakt, wat leidt tot destructief gedrag. Af en toe wat veranderingen in de routine, het spelen van nieuwe spelletjes, trainen of het wisselen van speelgoed houdt uw puppy’s mentaal actief en houdt ze bezig.

Enkele gezondheidstips

Naast een goede voeding en lichaamsbeweging, moeten regelmatige bezoeken aan de dierenarts ook deel uitmaken van de routine. Regelmatige onderzoeken door uw dierenarts voor gezondheidsproblemen en persoonlijke informatie over hoe u uw puppy het beste kunt verzorgen. Verzorging moet ook deel uitmaken van de routine van uw puppy en omvat meestal baden, tanden poetsen, nagels knippen, hun vacht onderhouden en controleren op teken of vlooien. Het verzorgen kan ook gemakkelijker worden gemaakt door uw hond zich op zijn gemak te stellen als u zijn poten, klauwen en oren al vroeg aanraakt als een vorm van spel.

Huishouden voor een puppy

Naast het comfortabel maken van je huis door bedden, speelgoed en etenswaren te krijgen, moet je er ook voor zorgen dat je huis veilig is. De geur van afval kan de aandacht van uw puppy’s trekken en leiden dat ze ongewenste producten gaan eten. Bewaar uw afval daarom op een plaats buiten bereik of gooi het meteen weg. Bewaar uw huishoudelijke schoonmaakmiddelen of chemische producten op een plaats waar uw puppy niet kan bereiken. Was ook regelmatig het speelgoed, bed en dekens van uw puppy. Zo blijven ze schoon voor uw pup. Vuile voorwerpen kunnen allergieën of infecties veroorzaken. Je huis moet altijd veilig zijn voor je vriend om ongewenste noodsituaties te voorkomen.